Mersin’in yöresel lezzetlerinden biri olan Silifke yoğurdu Toros Dağlarında yetişen keçi ve inek sütlerinin karışımıyla yapılıyor. İncir sütüyle mayalanan meşhur Silifke yoğurdunun kalıp gibi durmasının sebebi de odun ateşinde pişmesi... Türkülerle meşhur Silifke yoğurdu 2022 yılında coğrafi işaret alarak da tescillendi. Sağlığa faydasıyla da bilenen Silifke yoğurdunu meşhur eden lezzet sırrını ustası yoğurtçu Zekeriya Şenel anlattı.

"AMACIMIZ COĞRAFYAMIZI BİR ÜST LİGE TAŞIMAK"

Mersin’de araç uçuruma yuvarlandı: 2 ağır yaralı Mersin’de araç uçuruma yuvarlandı: 2 ağır yaralı


Şenel  "Yüzde 50 keçi yüzde 50 koyun sütünü karıştırıyoruz. Sütü odun ateşinde kaynatıyoruz. Süt kaynadıktan sonra altındaki ateşi çekiyoruz közde 30 dakika kaldıktan sonra mayalıyoruz. Yoğurt mayası kullanmıyorum çiğ tanesi incir sütü ve nohut suyuyla mayalıyorum. Mayalandıktan bir saat sonra yoğurdumuz kaya gibi oluyor, dökülmüyor. Silifke yöresine ait bir lezzet ortaya çıkardık. Balla da yoğurup sunum yapıyoruz. Amacımız yöremizi, kültürümüzü anlatmak ve coğrafyamızı bir üst lige taşımak. İnşallah daha iyi yerlere geleceğimizin kanaatindeyim. " İfadelerini kullandı. 
 

Muhabir: Melissa Culha