İçerisinde öğrencilerin olduğu her projesinde ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği’ni öne çıkaran Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu ilkesini Hatay’da kurduğu 1500 kişilik çadırkentte de uygulamaya aldı.

Akaryakıt fiyatlarında hareketlilik: İndirim yolda! Akaryakıt fiyatlarında hareketlilik: İndirim yolda!

Deprem felaketinin ardından okulların kapatılması ile eğitim-öğretimleri şimdilik yarıda kalan öğrencilerin daha fazla mağdur olmaması adına, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan çadırkent içerisinde etüt merkezi de yer aldı. Çalışma kapsamında ilköğretim ve lise öğrencilerine, Büyükşehir Belediyesi’nin uzman eğitimcileri tarafından karma eğitim veriliyor.

Şahutoğlu: “Öğrencilerin eğitimlerinden uzak kalmamaları da bizim için önemli”

Okul öncesi dönem yaş grubu için de kreş hizmetinin verildiği çalışma hakkında bilgi veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Hatay Koordinatörü Selçuk Şahutoğlu, “Ülkemizde yaşanan deprem felaketinden sonra, Büyükşehir Belediyesi olarak Hatay’da 1500 kişilik bir çadır kent kurduk. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu noktada okul öncesi çocuklarımızın da yanında olduk ve bir kreş açtık. Burada çocuklarımıza sosyal faaliyetlerin yanı sıra, oyun becerilerini geliştirme adına eğitimler de veriyoruz. Aynı zamanda Mersin’de yapmış olduğumuz etüt merkezlerinin bir benzerini Hatay çadırkentimizde kurarak, eğitimden uzak kalan öğrencilerimizin hem sınavlara hazırlanması, hem de derslerinden geri kalmamaları adına bir etüt hizmeti sunmaktayız” diye konuştu.





Editör: MERSİN OBJEKTİF