DYT. Seyhun Başer'den iftar sofrası önerileri



Bugünkü iftar soframızda kuru baklagillerden kuru fasulyeyi misafir etmekteyiz. Bilindiği gibi haftada iki kez kuru baklagil tüketmek bağırsak sağlığımız için oldukça faydalı. Özellikle posa yönünden eksik beslenebildiğimiz bu ayda kuru baklagilleri ihmal etmek istemiyorum. Tabi ki kuru fasulye denildiğinde bitkisel protein dengesini sağlamak adına eşlikçisi bulgur pilavı hemen soframızdaki yerini alıyor. Başlangıcı ise bu Anadolu sofrasına yakışır şekilde tarhana çorbası ile yapıp soğuk cacık seçeneğimizle menümüzü dengeli bir şekilde tamamlıyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
 
- Tarhana çorba
- Etli Kuru Fasulye
- Bulgur Pilavı
- Cacık