Yerel

Mersin, turizmi ve gastronomisi ile Diyarbakır’da tanıtıldı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNCE, DİYARBAKIR'DA DÜZENLENEN ‘MEZOPOTAMYA TURİZM VE GASTRONOMİ FUARI’NDA, KENTİN DOĞASI, TARİHİ, DENİZİ VE YAYLARI TANITILDI.

Mersin Büyükşehir Belediyesince, Diyarbakır’da düzenlenen ‘Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı’nda, kentin doğası, tarihi, denizi ve yayları tanıtıldı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı’na, Mersin Büyükşehir Belediyesinin standı damga vurdu. Kapılarını ziyaretçilerine açan fuarda en çok ilgi çeken stantlardan birisi haline gelen Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından kurulan Mersin Büyükşehir Belediyesi standı, Mersin’e özgü yemekleri ile ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Fuarın partner şehri olan Mersin; doğası, tarihi, denizi ve yayları ile 4 mevsim misafirlerine farklı bir doğal güzellik sunmasının yanı sıra, eşsiz lezzetleri ile de standı ziyaret edenlere unutulmaz bir deneyim yaşattı.

Diyarbakır’da düzenlenen 2. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı, 23 Mayıs’ta misafirlerine kapılarını açtı. Toplam 104 firma ve kuruluşa ev sahipliği yapan fuar, Türkiye’nin dört bir yanından ve 23 farklı ülkeden yüzlerce ziyaretçiyi ağırladı.

“Mersin’e özgü gastronominin tanıtılmasını hedefledik”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü, Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, bu yıl 2.’si gerçekleştirilen ‘Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı’nda partner şehir olarak yer aldıklarını belirterek, gastronomi üzerine yapılmış bir fuar olduğu için de katılımcılara Mersin gastronomisi ile ilgili bilgi verip, o lezzetleri tattırdıklarını kaydetti. Özdülger, “Amacımız, coğrafi işaretli ürünlerimizin burada da tanıtılmasını sağlamak. Coğrafi işaretli kerebiçimiz, cezeryemiz ve Lamas limonumuzu katılımcılara ve ziyaretçilere tattırıyoruz ve dağıtıyoruz. Aynı zamanda geniş yelpazede ürünlerimiz olduğu ve perspektifimiz geniş olduğu için de bununla ilgili bir video çalışması hazırladık. Tarsus’un kebabı, lahmacunu ve humusu, Silifke’nin batırığı gibi videoları da hazırlayarak, Mersin’e özgü gastronominin tanıtılmasını hedefledik” dedi.

“Mersin standına ilgi çok yüksek oldu”

Mersin standına ilginin çok yüksek olduğunu ifade eden Özdülger, “Anadolu toprakları kültürüyle ve gastronomisiyle çok zengin. Onun burada görülüyor ve deneyimleniyor olması da bizim için ayrı bir keyif. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman yaptığımız işlerin kaliteli ve vizyoner bir bakış açısıyla sunulması ve değerlendirilmesini kendimize misyon aldığımızdan dolayı, buradaki yaklaşımımız da bu şekilde oldu. Yapmış olduğumuz bu video çalışmasıyla, sunumlarımızla, karşılıklı diyaloglarımız ve güler yüzümüzle de güzel şehrimiz Mersin’i ve elbette ki Büyükşehir Belediyemizi en iyi şekilde tanıtmayı hedefledik. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum” diye konuştu.

“Bizim şehrimiz Akdeniz’in incisi”

Ziyaretçilerden aldıkları geri dönüşlerin de kendilerini mutlu ettiğinden bahseden Özdülger, “Herkesi Mersin’e, güzel şehrimize davet ediyoruz. Bu noktada yaptığımız çalışmaların, diyaloglarımızın, irtibatlarımızın ve sunumlarımızın da çok faydalı olduğunu görüyoruz. Çünkü bizim şehrimiz hakikaten bir inci, Akdeniz’in incisi. Doğal güzellikleriyle, tarihi noktalarıyla, gastronomisiyle, doğa turizmiyle, deniziyle ve her şeyiyle bu şehrin herkes tarafından deneyimlenmesini, gezilip görülmesini istiyoruz. Gastronomisi de bunlardan bir tanesi. Onu da en iyi şekilde tanıtmayı hedefledik ve yapıyoruz. Çok mutlu ve gururluyuz. 2. Uluslararası Mezopotamya, Turizm ve Gastronomi Fuarı’nda partner şehir olarak bulunmaktan ve davet edilmekten elbette ki mutluyuz. Bu karşılıklı ilişkiler için çok keyifliyiz. Güzel bağlantılar ve diyaloglar oluşturduk” ifadelerine yer verdi.